"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Μαστροποί στην εξουσία

Αρχείο

 

ΤΡΟΜΟ - ΣΟΟΥ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με τη σύλληψη του 58χρονου καθηγητή πανεπιστημίου της Γαλλίας, που πραγματοποιήθηκε με μυθιστορηματικό τρόπο στο νησάκι Λειψοί των Δωδεκανήσων, η αστυνομία, τα ΜΜΕ (και η κυβέρνηση αρχικά) υποστήριξαν ότι έδωσαν "τη χαριστική βολή" στην τεροριστική οργάνωση "17 Νοέμβρη". Ο "αρχηγός" ή ένας από τους αρχηγούς, μερικοί συνεργοί (από την οικογένεια Ξηρού) και το σύνολο του οπλισμού είναι πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Κι ενώ η υπόθεση φαίνεται τελειωμένη, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, με μια περίεργη δήλωση, είπε, το μεσημέρι της Πέμπτης 18/7, ότι μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί μόνο (;!) το 2 τοις χιλίοις των πληροφοριών που αφορούν την υπόθεση.

Δεν ξέρουμε αν, και πότε, σε ακροαματική διαδικασία, "θα λάμψει η αλήθεια", αν και πολύ αμφιβάλουμε, γνωρίζοντας τις μεθοδεύσεις των αστυνομικών αρχών που τώρα "συνεργάζονται", ή άλλως βρίσκονται υπό την άμεση καθοδήγηση της αμερικανικής CIA και της βρετανικής Σκότλαντ Γιάρντ. Πάντως, στη διάρκεια του πρώτου 18ήμερου (αντι;) τρομοκρατικού σόου όπου οι Ευαγγελάτοι και οι Παπαχελάδες "έδωσαν ρέστα", ένα είναι βέβαιο. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες που κερδήθηκαν μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την ανατροπή της χούντας, ποδοπατούνται βάναυσα, τόσο από τις αστυνομικές αρχές, που δεν αναγνωρίζουν κανένα από τα εκ των νόμων προβλεπόμενα δικαιώματα των κρατουμένων, όσο και από τα ανθρωποφάγα ΜΜΕ που έχουν ήδη καταδικάσει χωρίς δίκη τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη "17 Νοέμβρη" με "δικαστές" τους χαφιέδες - βομβιστές Κρυστάλληδες, τους δύσοσμους φασίστες Βορίδηδες και τα "παπαγαλάκια" της αστυνομίας που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Συγχρόνως, υιοθετώντας τη θεωρία της μετάδοσης της εγκληματικότητας ή επαναστατικότητας μέσω των γονιδίων, αστυνομικοί και ΜΜΕ, καθώς το όνομα του κατηγορούμενου ως αρχηγού Μιχάλη Οικονόμου ταυτίζεται με το όνομα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, γιού του παλιού αρχειομαρξιστή Μήτσου Γιωτόπουλου, επιχειρούν να ενοχοποιήσουν έναν ολόκληρο ιδεολογικό-πολιτικό χώρο, τον τροτσκιστικό και ευρύτερα το χώρο της άκρας αριστεράς αλλά και της παραδοσιακής αριστεράς. ..

Ύστερα από ένα τηλεοπτικό σόου σχεδόν τριών εβδομάδων από την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού στις 29/6, την Τετάρτη 17/7 μία νέα "βόμβα" έσκασε με την κινηματογραφική σύλληψη του Μιχάλη Οικονόμου ή Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στο νησάκι Λειψοί της Δωδεκανήσου. Βεβαίως η "βόμβα Γιωτόπουλου" φαίνεται πως ήταν βραδυφλεγής αφού "παιζόταν" επί μέρες από τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες. Ο Α. Γιωτόπουλος - γιος του παλιού αρχειομαρξιστή ηγέτη Μήτσου Γιωτόπουλου - φέρεται είτε ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη, είτε ως καθοδηγητής και συγγραφέας των προκηρύξεων της οργάνωσης.

Την ίδια μέρα που ο φερόμενος ως ηγετικό στέλεχος της πρώτης γενιάς της 17Ν συλλαμβανόταν, δύο αδελφοί του Σ. Ξηρού και ένας 26χρονος φίλος τους συλλαμβάνονταν επίσης και την Πέμπτη 18/7 μεταφέρονταν στα δικαστήρια με σωρεία κατηγοριών κατηγορούμενοι σχεδόν για όλα τα εγκλήματα και τις επιθέσεις που η 17Ν έκανε από το 1983 και μετέπειτα. Στη συνέχεια, ανακοινώνεται η προσαγωγή άλλων δύο από τη Χειλαδού Ευβοίας - ο ένας είναι ο καταδικασμένος από τη χούντα Θ. Ψαραδέλλης.

Και ενώ έχει συλληφθεί ο αρχηγός ή ένας εκ των αρχηγών, κι ένα κλιμάκιο και όλος ο οπλισμός της 17Ν, σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δήλωσε ότι έχουν αξιοποιηθεί μόνο το 2 τοις χιλίοις των στοιχείων που αφορούν στην υπόθεση. Γνωρίζοντας τις μεθόδους της ελληνικής αστυνομίας, τη χρυσή κληρονομιά της χούντας, αλλά και τις μεθόδους των αμερικανικών και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών - ποιος μπορεί να ξεχάσει την κατασκευή ενόχων από την βρετανική αστυνομία κατά νεολαίων ιρλανδών που αποκάλυψε η κινηματογραφική ταινία Εν ονόματι του Πατρός - που αλωνίζουν ως κράτος εν κράτει στην Ελλάδα, έχουμε το δικαίωμα να αμφιβάλουμε βαθύτατα για την αλήθεια των αποκαλύψεων, των ομολογιών και των δηλώσεων.

Δεν ξέρουμε αν και πότε θα έρθει στο ακροατήριο η υπόθεση και αν θα αποκαλυφθούν βαθύτερες πτυχές της υπόθεσης. Αυτό όμως που ήδη γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι για 3 βδομάδες τώρα οι δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα των κατηγορουμένων (ακόμα και αυτά που αναγνωρίζει ο νόμος και ο τρομονόμος) ποδοπατούνται βάναυσα στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας. Ενας μάλιστα αμίμητος καθηγητής νομικής σχολής και συντάκτης του τρομονόμου επιχειρηματολογούσε υποστηρίζοντας πως για χάρη της πάταξης της τρομοκρατίας ας μην είμαστε αυστηροί στην επίκληση των νομικών δικαιωμάτων των κρατουμένων ή προσαγομένων...

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι πως επί τρεις εβδομάδες τα ανθρωποφάγα ΜΜΕ ποδοπατούν βάναυσα κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, συκοφαντούν ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση. Οι Ευαγγελάτοι και οι Παπαχελάδες δικάζουν και καταδικάζουν τους κατηγορούμενους από την αστυνομία, αναγορεύοντας τους εαυτούς τους σε εισαγγελείς και δικαστές.

Με ευθύνη της "αδέκαστης δικαιοσύνης" τα δικαιώματα των κατηγορουμένων παραβιάζονται κατάφωρα. Ακόμα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας υποχρεώθηκε να ζητήσει διευκρινίσεις από την εισαγγελία για τη νομική διαδικασία που ακολουθείται στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού και "τις παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας". Επιπλέον, ιατρικοί κύκλοι καταγγέλλουν πως χορηγούνται παράνομα ψυχοφάρμακα στον Σ. Ξηρό. Συγχρόνως, υιοθετώντας τη θεωρία της μετάδοσης της εγκληματικότητας ή επαναστατικότητας μέσω των γονιδίων, αστυνομικοί και ΜΜΕ, επικαλούμενοι το αρχειομαρξιστικό παρελθόν του πατέρα του Γιωτόπουλου, επιχειρούν να ενοχοποιήσουν έναν ολόκληρο ιδεολογικό-πολιτικό χώρο, τον τροτσκιστικό και ευρύτερα το χώρο της άκρας αριστεράς. Από τις κατηγορίες δεν ξεφεύγει και η παραδοσιακή αριστερά. Η δήλωση πως μόνο το 2 τοις χιλίοις των στοιχείων έχουν αξιοποιηθεί ως τώρα κάνει σαφές πως ένα μεγάλο κρατικό - τρομοκρατικό πογκρόμ βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως σημειώναμε στο προηγούμενο φύλλο της Νέας Προοπτικής η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη σαφώς ευθυγραμμίζεται με τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που ο Μπους ο Μικρός κήρυξε μετά τις 11 του Σεπτέμβρη και που τώρα τον επεκτείνει με το νεοεξαγγελθέν "πρόγραμμα εσωτερικής ασφαλείας". Ιδίως εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 ο Σημίτης θέλει να δείξει στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές πως η Ελλάδα είναι "χώρα ασφαλής" με τον τρόπο που εννοούν την ασφάλεια οι πιο ανασφαλείς σαπισμένες ιμπεριαλιστικές δημοκρατίες της Δύσης, οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Ο βασικός στόχος αυτών των κύριων και πρώτων τρομοκρατών είναι το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Είναι το ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που συχνά εκδηλώνεται με μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες για τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά των λαών των Βαλκανίων ή του Ιράκ. Καθώς μια νέα δολοφονική επιδρομή κατά του Ιράκ ετοιμάζεται, το χτύπημα του αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο για τις ΗΠΑ.

Ο πραγματικός στόχος τους είναι το αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα των ανυπότακτων εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ενοχοποίηση της αντιδικτατορικής πάλης, του Τροτσκισμού, της Αριστεράς. Απαιτείται από όλο το λαό η πιο πλατειά συσπείρωση και πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα που κερδίσαμε ανατρέποντας την αμερικανοκίνητη χούντα.

Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στις 20 Ιουλίου 2002

 

 

Τελευταία ενημέρωση

19 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)