"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Μαστροποί στην εξουσία

Αρχείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

("Όταν ακούω τάξη και ασφάλεια ανθρώπινο κρέας μου θυμίζει"! Κάπως έτσι το είπε ο ποιητής και στις μέρες μας επιβεβαιώνετε! Η ουσία των ισχυρισμών ότι "βρισκόμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία" είναι πώς ο στόχος των κρατούντων δεν είναι οι τρομοκράτες, κοινοί εγκληματίες πλέον, αλλά η ενίσχυση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής)

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο υπαρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, Ντέιβιντ Βενές, ήταν σαφέστατος στην συνέντευξή του την Παρασκευή που δόθηκε στη βρετανική πρεσβεία. "Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία" δήλωσε ο Βενές, "θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε μέχρι να εξαρθρωθεί η τρομοκρατία. Σ΄ αυτό βοηθούν και οι αμερικανοί". Είναι φανερό πώς οι υπηρεσίες της... αυτής μεγαλειότητος θα "ριζώσουν" στη χώρα μας αφού ο αγώνας κατά της λεγόμενης τρομοκρατίας θα είναι μακρύς. Θα είναι "παρούσες" στην Ελλάδα μέχρι το 2004, αφού, όπως ανέφερε ο Ν. Βενές, "η Μ. Βρετανία μαζί με ακόμη έξι χώρες δίνουν συμβουλές για θέματα ασφάλειας της Ολυμπιάδας".

Εντωμεταξύ, όπως είπαμε κι εχθές, η κυβέρνηση παρουσιάζει την υπόθεση 17Ν σαν υπόθεση "εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου". Η "στροφή" της κυβέρνησης είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη. Άλλωστε, ούτε η σημερινή, ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι άμοιρες ευθυνών για τα "στοιχεία" και τις "πληροφορίες", για τις "αναλύσεις" και τις "εκτιμήσεις", που διοχετεύονται κατά καιρούς για τη 17Ν και την υπόθεση Ξηρού, ειδικότερα. Το κλίμα που καλλιεργούσαν οι διακινητές αυτών των "αναλύσεων" τόσα χρόνια είναι γνωστό: Έλεγαν ότι η "πηγή" της τρομοκρατίας βρίσκεται στην αριστερά, και ότι τα μέλη της 17Ν μπορεί στην εφηβεία τους να ήταν Τροτσκιστές και ότι ο αρχηγός τους είναι ένας διανοούμενος Τροτσκιστής! Κι όμως. Τώρα, τόσες μέρες μετά το βομβαρδισμό του κοινού απ΄ τους Κακαουνάκηδες και Τράγκες, από τις τηλεπαραθυρόγιαφκες με απίθανες "περιγραφές", με "φωτογραφίες του αρχηγού", με αθλιότητες περί "στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Κούβα", τόσες μέρες μετά την ανακύκλωση των θεωριών περί "αριστερής προέλευσης" της τρομοκρατίας και ενοχοποίησης του αντιδικτατορικού αγώνα, φτάσαμε στη θεωρία των "κοινών κακοποιών"!

Είναι προφανές ότι η κυβερνητική "στροφή", όχι απλώς προσθέτει νέα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά, που και πολλά είναι και αναπάντητα παραμένουν, από την πρώτη στιγμή που "έσκασε" η υπόθεση Ξηρού. Το λαϊκό αισθητήριο διαισθάνεται ότι εδώ "κάτι παίζεται". Πού αποσκοπεί, λοιπόν, όλη αυτή η προσπάθεια "σαλαμοποίησης" της 17Ν και διαχωρισμού της σε "πρώτη", "δεύτερη" και "τρίτη" γενιά; Μήπως ορισμένοι θεωρούν ότι, όσο περισσότερο ανακατεύουμε τα "σκατά", μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια τίποτα περίεργες διασυνδέσεις με μυστικές ή φανερές υπηρεσίες; Μήπως αποκτά προβάδισμα η "συνετή" στάση κάποιων (και ο κ. Μίλερ διακρίνεται για τη "σύνεσή του"...), που, ενδεχομένως, θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα να μην πάμε και πολύ πίσω, αλλά να μείνουμε ως εκεί που η υπόθεση θα μπορούσε να "κλείσει" με την εξάρθρωση μιας ομάδας πορτοφολάδων;

Δεν είμαστε αυτοί που υιοθετούμε την αστυνομική αντίληψη της ιστορίας. Μακριά από μας. Όμως σύμφωνα με στοιχεία που κατά καιρούς γίνονται γνωστά για την κατασκευή των απαραίτητων εχθρών οι μυστικές υπηρεσίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αυτές οι υπηρεσίες, άλλωστε, αποτελούν τους Ηρακλείς του συστήματος. Υπάρχουν για την προστασία και τη διαιώνισή του με κάθε κόστος και κάθε μέσο. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ιστορίας τους, πλούσια σε χρησιμοποίηση καθαγιασμένων μέσων, πάντα για τον ευγενή σκοπό της διατήρησης του συστήματος.

Οι αποδεδειγμένες ιστορικά δραστηριότητες της CIA προκαλούν τρόμο σε κάθε προσπάθεια αναζήτησης αναλογιών στα όσα συμβαίνουν σήμερα σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Σταχυολογώντας, μπορούμε να θυμηθούμε τους 16 νεκρούς στην Ιταλία μετά από έκρηξη βόμβας το Δεκέμβρη του 1969. Μετά από μια δεκαετία, αποκαλύπτεται ότι οι νεοφασίστες τρομοκράτες που τις τοποθέτησαν ήταν συνεργάτες της CIA. Το 1980 βομβιστική επίθεση στην Μπολόνια με 80 νεκρούς. Στην ηγεσία της μασονικής στοάς Π-2, που συμμετέχει στη δολοφονική ενέργεια, επικεφαλής είναι ο πατενταρισμένος πράκτορας της CIA και φίλος του Ρίγκαν, Λίτσο Τσέλι.

Επικεφαλής της στρατιωτικής αντικατασκοπίας της Ιταλίας στη δεκαετία του ΄70 Τζαναμέλιο Μαλέτι ομολογεί στην εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα" ότι ο σταθμός της CIA στη Γερμανία προμήθευε σε ακροδεξιές οργανώσεις πυρομαχικά, λειτουργούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στις οργανώσεις Ιταλίας και Γερμανίας, ενώ, παράλληλα, υπαγόρευε και τη δράση τους. Για τη σύνδεση της CIA μΕ την "αριστερή" τρομοκρατία αξίζει να προσέξει κανείς τα όσα είπε ο Ουίλιαμ Γιαρμπόρο, στρατηγός των ειδικών υπηρεσιών της CIA, στο περιοδικό "L' Europeo" το 1978. "Η λεγόμενη τυφλή τρομοκρατία είναι μια τακτική επεξεργασμένη από τη CIA, σε συνεργασία με διάφορους ατλαντικούς οργανισμούς. Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σαν βασικό στοιχείο σε διάφορα προγράμματα που έχουν σαν σκοπό την αποσταθεροποίηση κυβερνήσεων και να πείσουν τον πληθυσμό να συμφωνήσει με την εγκαθίδρυση ισχυρού αστυνομικού κράτους".

Νάτο λοιπόν το "ζουμί". Ισχυρό αστυνομικό κράτος. Και βάζουν το δίλημμα στον ελληνικό λαό σήμερα. "Δημοκρατία ή τάξη"; Εκείνο που βλέπει ο λαός μας είναι πώς όσο περνάει ο καιρός, αναστέλλονται στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, στο όνομα του ότι "βρισκόμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία"! Οι διωκτικές αρχές υπεράνω όλων! Αντίρρηση ή αμφισβήτηση των όσων λέγουν οι αρχές δεν επιτρέπεται! Εγγυητής της νομιμότητας, ο Φ. Νασιάκος, η (κατ΄ επέκταση) ο Τ. Μίλερ! Από τα ΜΜΕ της αποβλάκωσης και του αποπροσανατολισμού καλλιεργείται μέρα νύχτα ένα "ιερό δέος" (διάβαζε φόβος) απέναντι στις "αρχές", που συνοδεύεται με συστηματική προσπάθεια αναστήλωσης του χαμένου κύρους τους. Οι κυβερνώντες, φυσικά, ποτέ δε θα ομολογήσουν ότι παραβιάζονται τα "δικαιώματα των πολιτών". Κι όμως. Διολισθαίνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις πιο σκοτεινές εποχές.

Αν δεν υψωθεί ένα τείχος από την αριστερά στο σύνολό της και την εργατική τάξη που θα απαιτήσει ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, μαύρες μέρες μας περιμένουν. Να βγούμε από το "λήθαργο" που μας έριξαν οι τρομοκράτες και από τις δύο πλευρές. Του "κοινού ποινικού δικαίου" και του κράτους. Άλλωστε όπως απέδειξε η τελευταία υπόθεση με τους "νονούς" της νύχτας, αυτά τα δύο πάνε πακέτο.

13 Ιούλη 2002

 

Τελευταία ενημέρωση

13 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)