"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Μαστροποί στην εξουσία

Αρχείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΗ

Πίσω από το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι τα κοινωνικά κινήματα. Οι εργατικοί αγώνες και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στο στόχαστρο των διωκτικών υπηρεσιών Ελλάδας - ΗΠΑ - Βρετανίας.

Ασύδοτη η δράση CIA - Σκότλαντ Γιάρντ - Μοσάντ

Η έκρηξη βόμβας στα χέρια ενός επίδοξου βομβιστή, του Σάββα Ξηρού, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου στο λιμάνι του Πειραιά, που οδήγησε στο βαρύτατο τραυματισμό του, στάθηκε η αφορμή για μια χιονοστιβάδα εξελίξεων στο χώρο της λεγόμενης αντιτρομοκρατίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου, σε μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση στα Κάτω Πατήσια, "ξηλώθηκε η γιάφκα της 17 Νοέμβρη", στην οδό Πάτμου, και ένα μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της περιβόητης οργάνωσης κατασχέθηκε. Σε όλη την Αττική και δεν γνωρίζουμε και σε ποια άλλα μέρη της Ελλάδας εξαπολύθηκε ένα ανθρωποκυνηγητό για να συλληφθούν οι φερόμενοι ως μέλη του τρομοκρατικού δικτύου. Δεκάδες προσαγωγές προσαγωγές υπόπτων έγιναν - αλλά δεν έγιναν συλλήψεις και δεν απαγγέλθηκαν άμεσα κατηγορίες για να μην έχουν οι ύποπτοι δυνατότητες νομικής υπεράσπισης.

Δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε τα σενάρια αστυνομικής φαντασίας στα οποία μετέρχονται οι αστέρες της αστικής δημοσιογραφίας, ή τα "παπαγαλάκια" της αστυνομίας στο χώρο της δημοσιογραφίας. Ούτε να μπούμε στη συζήτηση για τη γνησιότητα ή μη, της λεγόμενης "Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη" με τις μεθόδους της οποίας - μεθόδους ατομικής τρομοκρατίας - ριζικά διαφωνούμε, καθώς θεωρούμε, ως μαρξιστές, μόνο την πάλη των τάξεων κινητήρια δύναμη της ιστορίας και όχι κάποιους ουρανοκατέβατους "εκδικητές". (Στο κάτω κάτω, τα 27 χρόνια δράσης της 17 Νοέμβρη μπορούν να πείσουν πως ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός δεν κλονίζονται από την ατομική τρομοκρατία. Απλώς, το οπλοστάσιο του αστικού κράτους εμπλουτίζεται με νέους τρομονόμους και μεθόδους καταστολής).

Θέλουμε, όμως, να επισημάνουμε μερικά στοιχεία για να φωτίσουμε καλύτερα την αλληλουχία των γεγονότων.

* Πριν την έκρηξη στα χέρια του Σάββα Ξηρού είχε προηγηθεί μια, κυριολεκτικά, "έκρηξη" δημοσιευμάτων στον τύπο και εκπομπών στην τηλεόραση. Το πιο κραυγαλέο, η εκπομπή του Παπαχελά στο Μέγκα (με "πληροφορίες" από πρώτο χέρι, από τις ΗΠΑ και με συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοϊδη) όπου ο βασικός πυρήνας και ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη θεωρείται ότι βρίσκονται "πολύ κοντά στην εξωκοινοβουλευτική τροτσκιστική Αριστερά"!

* Ακολουθεί μια "έκρηξη" δημοσιευμάτων (ο όρος ανήκει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία) την Κυριακή 30 Ιουνίου, στο Βήμα και το Καρφί, όπου προαναγγέλλονται συλλήψεις τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη. Οι εφημερίδες είχαν τυπωθεί την ώρα που ο Σάββας Ξηρός κατευθυνόταν προς τα γκισέ της Flykg Dolfin για να βάλει τη βόμβα, να τραυματιστεί, και η αστυνομία να βρει πάνω του ένα από τα πιστόλια της 17 Νοέμβρη και τα... κλειδιά της γιάφκας!

* Το κλίμα ήταν τόσο φορτισμένο που σωστά, η αριστερή εφημερίδα ΠΡΙΝ προειδοποιούσε για τις πιέσεις που ασκούσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Μίλερ πάνω στην κυβέρνηση Σημίτη να προχωρήσει σε συλλήψεις γνωστών αριστερών και αυτόνομων αγωνιστών που επανειλημμένα έχουν κατηγορηθεί και αθωωθεί από τα δικαστήρια ή αγωνιστών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η έκρηξη στα χέρια του Ξηρού ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, "ως μάνα εξ ουρανού", κατά την έκφραση ενός αξιωματικού της αστυνομίας. Ούτε παραγγελία να την είχαν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε την αλήθεια, αλλά αυτή η τυχαιότητα που εκδηλώνεται όταν τόση ανάγκη την έχει η αστυνομία, είναι όντως πολύ περίεργη για να είναι συμπτωματική...

Αυτό πάντως που με βεβαιότητα γνωρίζουμε, αυτό που όλοι για διαφορετικούς λόγους διατυμπανίζουν είναι η επίσημη ενεργός συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (CIA) και της Βρετανίας (Σκότλαντ Γιαρντ) στις έρευνες για τη 17 Νοέμβρη όχι απλά συμβουλευτικά στο πλευρό των ελληνικών υπηρεσιών. Οι δυο αυτές μυστικές υπηρεσίες του ιμπεριαλισμού στην πραγματικότητα έχουν αφεθεί ασύδοτες να πραγματοποιούν δικές τους ανεξάρτητες έρευνες καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και νόμου της Ελλάδας, ξαναθυμίζοντάς μας την εποχή Πιουριφόι...

Στη σκιά, αλλά ευδιάκριτη είναι η παρουσία της ισραηλινής Μοσάντ που ήδη έχει πάρει ένα μεγάλο μέρος από την πίττα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πιο πίσω, η τουρκική ΜΙΤ, αναμένει να εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για παράδοση των "τρομοκρατών" όπως αποκαλούν τους τούρκους και κούρδους αγωνιστές της λευτεριάς και της κοινωνικής δικαιοσύνης που καταδιώκει το στρατοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας.

Επιπλέον, είναι σαφές πως η επιχείρηση εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη ξεπερνά τα πλαίσια αυτής της κλειστής ομάδας. Οι ιμπεριαλιστές αλλά και ισχυροί κύκλοι της ελληνικής άρχουσας τάξης και της αστυνομίας επιχειρούν (και στο μέλλον θα το επιχειρήσουν με μεγαλύτερη επιμονή) να συνδέσουν την ατομική τρομοκρατία με τους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα. Στη γλώσσα τους οι απεργίες και δη οι δυναμικές απεργίες, οι καταλήψεις, οι μαζικές εργατικές, αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις όπως και οι διαδηλώσεις κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης θεωρούνται τρομοκρατία.

Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης παλιά, πολύ παλιά, τον καιρό της χούντας σχεδίαζε να βάλει βόμβες. Από τότε πέρασε πολύς καιρός. Τώρα, ως εκπρόσωπος της αστικής τάξης ευθυγραμμίζεται κι αυτός με τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που ο Μπους ο Μικρός κήρυξε μετά τις 11 του Σεπτέμβρη. Συγχρόνως, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θέλει να κάνει την Ελλάδα "χώρα ασφαλή" με τον τρόπο που εννοούν την ασφάλεια οι πιο ανασφαλείς σαπισμένες ιμπεριαλιστικές δημοκρατίες της Δύσης, οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Ο στόχος αυτών των κυρίων και πρώτων τρομοκρατών είναι το λαϊκό και εργατικό κίνημα. Είναι πάμπολλες οι φορές που έχουν διαμαρτυρηθεί γιατί κάθε χρόνο στην επέτειο του Πολυτεχνείου χιλιάδες λαού κάνουν πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, αυτό το άντρο δικτατοριών και συνωμοσιών. Επανειλημμένα είχαν ζητήσει καταστολή του αντιπολεμικού κινήματος, και ιδιαίτερα στη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Το αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα των ανυπότακτων εργαζομένων και της νεολαίας είναι ο πραγματικός τους στόχος. Τα δημοκρατικά δικαιώματα που κερδίσαμε ανατρέποντας την αμερικανοκίνητη χούντα είναι ο στόχος τους. Για την υπεράσπισή τους απαιτείται επαγρύπνηση, συσπείρωση και πάλη ενάντια στους ξένους αφέντες και τους έλληνες συνεταίρους τους.

6 Ιουλίου 2002

Βήχος Παναγιώτης

Τελευταία ενημέρωση

06 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)