Πολιτικό καφενείο Μαστροποί στην εξουσία

Πολιτικό καφενείο

"Ο Μεγάλος Ανατολικός"

Βολές στην επικαιρότητα

Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

Forum

Επικοινωνία

Βιβλίο επισκεπτών

Συνεργάτες

Σύνδεσμοι

  Webmaster: Δημήτρης  

Ανάλυση οθόνης 800Χ600   

Οργάνωση θεμάτων: Βήχος Παναγιώτης   

  Καθημερινή ανανέωση.                                         Αποστολή άρθρων στην: Συντακτική επιτροπή                 Τελευταία ενημέρωση 18 Ιουλ 2002

 

Η "ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

"Λοιπόν η οικογένεια Ξηρού είναι μαρξιστές! Σίγουρο! Γι΄ αυτό ο Μαρξ είχε γράψει την "Αγία Οικογένεια"! - έβλεπε μακριά, όπως όλοι εμείς οι μαρξιστές άλλωστε, κι είχε προβλέψει τις εξελίξεις του τροτσκισμού στην Ελλάδα, στα κανάλια και στην ΕΥΠ" (ΣΤΑΘΗΣ στο σημερινό ΝΑΥΤΙΛΟ).

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί η "μηχανή" παραγωγής "τρομονόμων" σ΄ όλο τον κόσμο. Ένας οδοστρωτήρας αμερικανικής έμπνευσης και κατασκευής, ο οποίος στο όνομα της "ασφάλειας" ισοπεδώνει στο πέρασμά του δημοκρατικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Μόνο τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα είχαμε την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και το Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος Μπους ο Μικρός. Δύο κείμενα, που όπως τονίσαμε κι εχθές, προδιαγράφουν ένα εφιαλτικό παρόν και ένα ακόμη εφιαλτικότερο μέλλον για την ανθρωπότητα. ..

Στην Ελλάδα τα πράγματα "εξελίσσονται" με γοργούς ρυθμούς. Χθες Πέμπτη συνελήφθη ο "αρχηγός" της 17Ν, ο Αλ. Γιωτόπουλος, που στο προχθεσινό "Βήμα" σε ανυπόγραφο άρθρο της η εφημερίδα σημείωνε ότι "Ο Αλ. Γιωτόπουλος γεννήθηκε το 1939 και στη συνέχεια βρίσκεται στο Παρίσι όπου γύρω από το όνομά του υπάρχει ένας "διάχυτος θρύλος", αφού είναι γιος του Μήτσου Γιωτόπουλου "σημαντικού τροτσκιστή για πολλά χρόνια, συνεργάστηκε με τον Λέων Τρότσκι και σε κάποιο σημείο θεωρούνταν "υπαρχηγός" του διεθνούς τροτσκιστικού κινήματος". Η παντελής άγνοια του συντάκτη του άρθρου, όπως και του συνόλου σχεδόν του δημοσιογραφικού κόσμου, αποκαλύπτεται στη συνέχει, όπου αναφέρει ότι ο "Γιωτόπουλος έγινε ο αρχηγός μιας ομάδας τροτσκιστών που ονομάζονταν "αρχειομαρξιστές" και είχαν ως μοναδικό σημείο αναφοράς ένα απόκρυφο αρχείο κλασικών μαρξιστικών κειμένων".

Φυσικά και οι αρχειομαρξιστές δεν είχαν κανένα... απόκρυφο μαρξιστικό αρχείο, αλλά πήραν το όνομά τους από ένα έντυπο δελτίο που, εξέδιδαν με μεταφράσεις διαφόρων γνωστών μαρξιστικών κειμένων με την ονομασία "Αρχεία Μαρξισμού". Το Αρχείο του Μαρξισμού ήταν λοιπόν περιοδικό που το πρώτο του τεύχος εκδόθηκε την πρωτομαγιά του 1923, με υπεύθυνο τον Δεδούση. Ο Γιωτόπουλος το 1934 ήρθε σε ρήξη με τον Τρότσκι και προκαλεί μια ισχυρή διάσπαση στην ΚΟΜΛΕΑ. Το 1945-46 που ο Γιωτόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Γαλλία, ο πολιτικός του εκφυλισμός είναι ποια γεγονός. Τον Αύγουστο του 1949 ευρισκόμενος στο κόμμα του ΑΚΕ στέλνει χαιρετιστήριο τηλεγράφημα στον κυβερνητικό στρατό για να τον συγχαρεί για τη νίκη του επί του ΔΣΕ και αμέσως μετά κατεβαίνει στις εκλογές - του δίνεται βήμα από το κυβερνητικό ραδιόφωνο! - και παίρνει μόλις 51 ψήφους. Αμέσως μετά διαλύεται η ομάδα του και ορισμένα στοιχεία του προσχωρούν στο κόμμα του ΠΛαστήρα. Ο ίδιος ο Γιωτόπουλος παραμένει σε ένα κύκλο αντικομμουνιστών σοσιαλιστών της δεκαετίας του 1950 (Νέος Μαχητής της ΠΟΔΝ και Διεθνής Ζωή, όπου ηγετικός παράγοντας είναι ο μετέπειτα υφυπουργός της χούντας Β. Σταματόπουλος, ενώ εκεί κυκλοφορεί και ο Θ. Παπακωνσταντίνου) μέχρι και το 1965 που πεθαίνει βρίσκεται σε απόλυτη πολιτική ανυποληψία από τους παλαιούς του συντρόφους. Αυτά για να μην ακούμε ότι μας λένε ο Φυλλάδες και τα ΜΜΕ της αποβλάκωσης και του αποπροσανατολισμού. Οι Τροτσκιστές είναι οι πιο μεγάλοι πολέμιοι της ατομικής τρομοκρατίας και δεν μπορούν να τους συνδέσουν με τους όποιους τρομοκράτες, "γνήσιους" ή πλαστούς.

Διάβασα προχθές έναν "αστέρα' της "χαχανοδημοσιογραφίας" που έγραφε "Χριστέ μου, αγάπησα την αστυνομία"! Πρόκειται για το γνωστό δημοσιογράφο και για τις σχέσεις του με το (εκσφενδονιζόμενο)... γιαούρτι. Έγραφε λοιπόν ο δημοσιογράφος αυτός: "όλα τα βασικά συστατικά μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας" που διακηρύσσει τον "αντικαπιταλισμό, τον αντιαμερικανισμό, το αντικατεστημένο" αναδεικνύονται στη 17Ν!!! Η τελευταία "ηρωική" πράξη του "αστέρα" αυτού της δημοσιογραφίας (μετά την εκτόξευση του μπουκαλιού κατά του διαιτητή στο γήπεδο) ήταν ότι "συγκαθόρισε" τη "γραμμή" του ΠΑΣΟΚ με το "βομβιστή κατά τη διάρκεια της χούντας" Σημίτη, στα Δολιανά...

Αυτός ο συγκεκριμένος, δε, (ονόματι Πρετεντέρης) είχε και μια ακόμα ενδιαφέρουσα παράγραφο σε αυτό το ίδιο άρθρο του: "Ξέρω - έγραφε (Βήμα, 14/7/2002) - καμιά τριανταριά δημοσιογράφους και αρκετούς πολιτικούς και πανεπιστημιακούς που έκαναν και κάνουν δημόσια καριέρα αναμασώντας καθημερινά τις αρλούμπες που έγραφε η 17Ν στις προκηρύξεις της"! Άραγε, να διέλαθε της Αντιτρομοκρατικής η προθυμία του "πληροφοριοδότη" να καταδώσει άτομα "συγκεκριμένης ιδεολογίας" που "θυμίζουν" λίγο από "17Ν";

Κάτι τέτοιοι τύποι, λοιπόν, που είναι και "αριστεροί μέχρι το κόκαλο" (υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη περί τούτου από τη διασύνδεσή τους με την ΠΑΣΟΚοεξουσία;), αποτελούν ένα τυπικό δείγμα των κουκουλοφόρων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, χωρίς κουκούλες. Χαίρονται με τις εξελίξεις περί της 17Ν, όχι γιατί εξαρθρώθηκε (;) το δολοφονικό παραμάγαζο, αλλά γιατί βρήκαν την ευκαιρία να ρουφιανεύουν - με το νόμο πλέον! Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι και οι δημοσιογραφίσκοι κάνουν ότι ακριβώς και τα φασιστοειδή τύπου Βορίδη, ή οι κοινοβουλευτικοί άνδρες του "μεγέθους" του κ. Καμμένου, που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα για να αναλύσουν τη διασύνδεση της τρομοκρατίας με την Αριστερά και την ιδεολογία της!

Αυτοί οι τύποι έχουν και φίλους. Όπως ο κ. Σημίτης και ο κ. Λαλιώτης.

Ζούμε λοιπόν σε ένα κράτος δικαίου και πρέπει να χαιρόμαστε με ότι σήμερα συμβαίνει, με την "εξάρθρωση" της τρομοκρατίας ή τις "επιτυχίες" της αντιτρομοκρατικής, της κυβέρνησης κλπ; Όλα αυτά σύντροφοι είναι αέρας κοπανιστός! Το όποιο κράτος - και το σημερινό - δεν είναι πέρα και πάνω από την ταξική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησής του. Το αντίθετο, αποτελεί το βασικό μοχλό άσκησης της εξουσίας των κυρίαρχων κάθε φορά ταξικών και πολιτικών δυνάμεων. Κι, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, στην καπιταλιστική κοινωνία μας, το κράτος βρίσκεται - σε τελευταία ανάλυση - στα χέρια της ολιγαρχίας του πλούτου. Δικό της όργανο είναι και τα δικά της συμφέροντα προστατεύει και εξυπηρετεί. Και μπορεί ο βαθμός ύπαρξης και λειτουργίας δημοκρατικών ελευθεριών να είναι αποτέλεσμα του κάθε φορά συσχετισμού δυνάμεων και της ταξικής πάλης, αλλά το καπιταλιστικό κράτος είναι τόσο "κράτος δικαίου", όσο... δίκαιη μπορεί να είναι η εκμετάλλευση και η καταπίεση των πολλών από τους λίγους.

"Κι άλλος εργάτης σκοτώθηκε προ δυο-τριών ημερών στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού - αλλοδαπός, Ρουμάνος στην καταγωγή, Μανέα Μαρινέλ το όνομά του, ένας ακόμα φτωχογιάννης...

Έτσι για την ιστορία, παρ΄ ότι κατεγράφη το γεγονός στις εφημερίδες, παρ΄ ότι τα απέκτησε τα μονοστηλάκια του κι αυτός, ένα ακόμα μονοστηλάκι έτσι για την (χαμένη) τιμή της εργατικής τάξης...". (Από το ΝΑΥΤΙΛΟ του ΣΤΑΘΗ χθες).

19 Ιουλίου 2002

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΠΙΑΝΟΥ

ΣΥΝΘΕΣΑΙΖΕΡ

Για μικρούς, αρχάριους

Για μεγάλους, προχωρημένους

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ

Από τον Μουσικοσυνθέτη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΗΧΟ

τηλ. 0109515573 κινητό 0946205678

Δημοσθένους 115 Καλλιθέα 17672

από Μάιο 2002

Γράψε μια λέξη