"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Μαστροποί στην εξουσία

Αρχείο

 

Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοκρατικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα; Μα τι είναι αυτά που λέτε; "Είναι προσβολή στη μνήμη των θυμάτων της 17Ν, την ώρα που οι αρχές πλησιάζουν στην εξάρθρωσή της, να ακούγονται απόψεις περί προστασίας των δημοκρατικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων"! Ναι! Αυτά λέγονται από τα χείλη των "έγκυρων" δημοσιογράφων στα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες. Και όχι μόνον αυτοί. Δημοσιογράφοι και πολιτικοί υποστηρίζουν με πάθος αυτή την άποψη υποστηρίζοντας ότι η "ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου" προέχει από τις ελευθερίες και τα δικαιώματα!

Η κυβέρνηση έθεσε ήδη σε ισχύ τον "τρομονόμο" που ψήφισε (μαζί με τη Νέα Δημοκρατία) το 2001, έφερε για κύρωση στη Βουλή τη διεθνή "αντιτρομοκρατική συμφωνία" του 1998, εφαρμόζει ήδη τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, μετά την 11η Σεπτέμβρη. Ετοιμάζει και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του "αντιτρομοκρατικού" της οπλοστασίου. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί το κλίμα που δημιούργησε η ίδια (με τη βοήθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ), για να δικαιολογήσει την επιβολή ενός νέου καθεστώτος, το οποίο έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά: Την περιστολή και την κατάργηση κάθε εγγύησης για την προστασία του πολίτη κάθε εγγύησης για την προστασία του πολίτη από την αυθαιρεσία του κράτους και τη δημιουργία μιας "γκρίζας ζώνης" μεταξύ της "τρομοκρατίας" και των ενοχλητικών μαζικών κινημάτων, οργανώσεων, κομμάτων, αλλά και προσώπων, τα οποία αμφισβητούν τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές και μάχονται για την ανατροπή τους.

Ο κοινός παρονομαστής των "τρομονόμων" και των "τρομοσυμφωνιών" είναι η εξαιρετική ενίσχυση των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών, που αποκτούν δικαιώματα "υπεράνω του νόμου" (παρακολουθήσεις, έρευνες, συλλήψεις, ανακρίσεις χωρίς την τήρηση ούτε των στοιχειωδών εγγυήσεων). Το δεύτερο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι θεωρούν τα μαζικά κινήματα ως "θερμοκήπια" της τρομοκρατίας. Στόχος τους είναι να σιγήσουν μια και καλή οι "ενοχλητικές" φωνές.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο των εκπομπών της τηλεόρασης παρακολουθήσαμε το φασίστα Βορίδη καθώς και άλλους να σκίζουν τα ρούχα τους: "Όποιος δεν απορρίπτει την επαναστατική βία είναι τουλάχιστον ύποπτος για υπόθαλψη της τρομοκρατίας"! Δεν είναι ότι η παραπάνω ΠΑΤΑΤΑ διακινείται από τα φασιστοειδή στα τηλεπαράθυρα. Δεν είναι ότι κάποιοι εκπρόσωποι της αστικής "δημοκρατίας" και της συνακόλουθης κρατικής τρομοκρατίας επιδιώκουν να επαναφέρουν από την πίσω πόρτα το κυνήγι μαγισσών κατά του "φαντάσματος του κομμουνισμού", αλλά και των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, αφού όπως λένε, "ε, όλα αυτά τα κινήματα έχουν σχέση με την τρομοκρατία"! Είναι και το γεγονός ότι στο φόντο της "αντιτρομοκρατικής" λαγνείας, το τσούρμο των FBIτζήδων και των λοιπών ασφαλιτών, καλλιεργούν ένα κλίμα ιδιότυπου "ιδιώνυμου" κατά των επαναστατικών ιδεών, με τους πρόθυμους "τηλε-μπατσο-αστέρες", που συνήθως μπερδεύουν τη βούρτσα με τη... βούρτσα, να διακινούν το εν λόγω τρομονομικό κατασκεύασμα υπό μορφή "αξιώματος"...

Δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτή η κατάσταση, αλλά ορισμένοι μάλλον έχουν βαλθεί να βάλουν σε... "τάξη" την ιστορία. Ίσως το επόμενο βήμα τους θα είναι να στήσουν ειδικά δικαστήρια σε κάθε αντίθετη άποψη. Να δικάσουν ακόμα και το Ρήγα Φεραίο ο οποίος είχε γράψει: "Όταν η Διοίκησης, βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισάκουει τα παράπονά του, το να κάμει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν, να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του", είχε γράψει στο "Σύνταγμά" του. Αυτός κι αν ήταν... "τρομοκράτης"!

Φυσικά, η προσπάθεια των υμνητών της CIA να θέσουν σε "αντιτρομοκρατικό κλοιό" την ίδια την ταξική πάλη, είναι μια επιχείρηση που στοχεύει κυρίως στο μέλλον. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ήθελαν να "ξεμπερδέψουν" και με το παρελθόν. Το ΕΑΜ για παράδειγμα, στο βαθμό μάλιστα που τροφοδοτούν οράματα και φωτίζει τον "άλλο" δρόμο για μια Ελλάδα σοσιαλιστική θα ήταν μια καλή ευκαιρία - έτσι νομίζουν - να ελεεινολογηθούν στη συνείδηση του λαού σαν "τρομοκρατικές παραφυάδες"!

Αλλά το εγχείρημά τους πάει πιο μακριά. Κατά τη "λογική" τους, ο σημερινός αγώνας των Παλαιστινίων και των Κούρδων, είναι "τρομοκρατία", όπως πιθανώς ήταν ο αντιαποικιακός αγώνας, από την Ινδία μέχρι την Αλγερία! Όσο, δε, για τη σοσιαλιστική επανάσταση, ε! αυτό είναι "τρομοκρατία στο τετράγωνο"!

Οι διακινητές των εν λόγω νεοταξίτικων θεωριών, όσοι νομίζουν ότι μπορούν να "συνδέουν" την επανάσταση με την τρομοκρατία, θα έχουν την τύχη όλων των προηγούμενων που θέλησαν με διατάγματα να θέσουν "εκτός νόμου" τόσο τις επαναστατικές ιδέες όσο και το δικαίωμα της πάλης των λαών. Γιατί όπως "η επανάσταση δε γίνεται κατά παραγγελία" αλλά "έρχεται σαν συνέπεια του ξεσπάσματος της αγανάκτησης των λαϊκών μαζών", όπως τόνιζε ο Λένιν, έτσι ακριβώς και η "κατάργησή της" δεν μπορεί να γίνει "κατά παραγγελία"...

17 Ιούλίου 2002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση

16 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)