"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Μαστροποί στην εξουσία

Αρχείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας η Ουάσιγκτον, όπως είναι γνωστό, απαιτεί τη θεσμοθέτηση της δράσης των μυστικών της υπηρεσιών στην Ελλάδα, μέσα από την υπογραφή μιας συμφωνίας αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών. Την ίδια απαίτηση, φαίνεται πως διατυπώνουν και οι Βρετανοί, μετά το τελευταίο χτύπημα της "17Ν" εναντίον του στρατιωτικού ακόλουθου της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα τον περασμένο μήνα. Ήδη, Έλληνες και Βρετανοί "ειδικοί", υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης των δύο χωρών, είχαν μια "πρώτη γνωριμία" στο πλαίσιο διήμερου Ελληνοβρετανικού "σεμιναρίου" για την τρομοκρατία.

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες τους οι υπουργοί Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης Δ. Χρυσοχοϊδης, καθώς και ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντ. Μέιντεν. Οι δύο έλληνες υπουργοί, αφού επανέλαβαν τα περί προσωπικής και εθνικής "συντριβής" "για το τραγικό συμβάν της τρομοκρατικής ενέργειας σε βάρος του Ταξίαρχου Σόντερς" υπογράμμισαν "την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με τον πιο αμείλικτο τρόπο, με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το φαινόμενο της τρομοκρατίας".

Όπως είναι γνωστό, η επίθεση της "17Ν" κατά του Ταξίαρχου Σόντερς, "συνέπεσε" με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, από αμερικανικά ΜΜΕ, που κατηγορούσαν την ελληνική κυβέρνηση για ανικανότητα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Τα δημοσιεύματα αυτά εντάσσονταν ασφαλώς στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκεί η Ουάσιγκτον, προκειμένου να "θεσμοθετήσει" μέσα από μια διακρατική συμφωνία τη δράση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα των πιέσεων, η ελληνική κυβέρνηση θεώρησε κατάλληλη τη στιγμή για να προσφέρει "έμπρακτες αποδείξεις" των καλών προθέσεών της, "προσκαλώντας" τις μεγάλες πράγματι, αγγλικές εμπειρίες - και υπηρεσίες - στο "κυνήγι" των ελληνικών "τρομοκρατικών οργανώσεων".

Βέβαια πρέπει να γίνει καθαρό πώς οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, με την επιβολή τέτοιων συμφωνιών, επιδιώκουν τη νομιμοποίηση ενός νέου "στρατηγικού στόχου", που να δικαιολογεί πιο ισχυρές επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας μας και κάθε άλλης χώρας. Επιτρέπει το χτύπημα λαών και εργατικών κινημάτων, που δεν υποτάσσονται, που αντιστέκονται στην πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Η χρησιμοποίηση του όρου "τρομοκρατία" από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, πρακτικά, συμπεριλαμβάνει κάθε λαϊκό ή εργατικό κίνημα. Έχουν από καιρό τοποθετήσει κυρίαρχες χώρες - μέλη του ΟΗΕ σε "Μαύρη Λίστα", με το χαρακτηρισμό "Χώρες Τρομοκράτες". Την Κούβα, τη Β. Κορέα, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Ιράν και πρόσφατα, το Σουδάν και τη Γιουγκοσλαβία. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κυκλοφορεί λίστα "Τρομοκρατικών Οργανώσεων", (Οκτώβρης ΄99), με 39 οργανώσεις, η πλειοψηφία των οποίων είναι Λαϊκά, Κοινωνικά, Εθνικοαπελευθερωτικά κ.ά., Κινήματα σε όλο τον κόσμο.

Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται, σε διεθνές επίπεδο, πιο άμεσα και αποφασιστικά, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, να τσακίσουν κάθε ανυπάκουο στις εντολές τους. Πραγματοποιούν κάθε είδους επεμβάσεις και επιδρομές, ακόμη και με χημικά και βιολογικά όπλα, με οικονομικούς και άλλους αποκλεισμούς, που εξελίσσονται σε μια νέα μορφή "οικονομικού πολέμου". Έτσι οδηγούν στην ανέχεια, στη δυστυχία και στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους πολίτες, θέτοντας απειλητικά το δίλημμα "υποταγή ή εξόντωση". Παρεμβαίνουν στρατιωτικά κατά κυρίαρχων κρατών, ανατρέπουν νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Οργανώνουν αντιδραστικά φασιστικά πραξικοπήματα, τοποθετώντας "ηγέτες" ανδρείκελα. Υποκινούν φυλετικές, θρησκευτικές, μειονοτικές συγκρούσεις και δημιουργούν κράτη προτεκτοράτα. Συνεργάζονται και αξιοποιούν τα διάφορα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος και διαθέτουν εκατομμύρια δολάρια για την εξόντωση "ανεπιθύμητων" ηγετών. Εξαγοράζουν κρατικούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη του στρατού, της αστυνομίας. Ακριβοπληρώνουν με ειδικά προγράμματα παράγοντες της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού. Χρηματοδοτούν "επώνυμους" δημοσιογράφους και εκφωνητές στα ΜΜΕ. Μ΄ άλλα λόγια προωθούν επιθετικά μια πρωτόγνωρη "ιδεολογική Τρομοκρατία". Μ΄ αυτό το πνεύμα πρέπει σύντροφοι να δούμε και τη συμφωνία για την τρομοκρατία μεταξύ της ελληνικής και της βρετανικής κυβέρνησης και ανάλογα να το αντιμετωπίσουμε...

ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 22 Ιουλίου 2000

Τελευταία ενημέρωση

03 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)