"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Μαστροποί στην εξουσία

Αρχείο

 

"ΝΟΝΟΙ" ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

(Δεξί χέρι του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ο αρχιπλοίαρχος κλαδάρχης των ειδικών δυνάμεων, Γ. Κολλιτσόπουλος που συνελήφθη ως "νονός" της νύχτας! Ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στο χτύπημα των ναυτεργατών, άλλων εργαζομένων και νέων, κατά τη μεγάλη απεργία της 29ης του Μάη φέτος, στο λιμάνι του Πειραιά!)

ΒΗΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το λιμάνι του Πειραιά πολιορκήθηκε την Πέμπτη από χιλιάδες εργαζόμενους κάθε κλάδου, στεριάς και θάλασσας που έσπευσαν από κάθε γειτονιά της Αθήνας και του Πειραιά συγκροτώντας μια τεράστια διαδήλωση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν το λιμάνι για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες που επί 25 μέρες τώρα βρίσκονται υπό το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης και ταυτόχρονα για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι η αντεργατική της πολιτική, που συνοδεύεται από την ένταση του αυταρχισμού, της βίας, της τρομοκρατίας με την περιστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών "Δεν θα περάσει".

Από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ ολόκληρος ο Πειραιάς σειόταν από τη μαζική μαχητική κινητοποίηση και τα απανωτά μυριόστομα συνθήματα που αποκάλυπταν ότι: "Έπεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών, είναι τσιράκια των εφοπλιστών" και ξεκαθάριζαν: "Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει". "Κάτω τα χέρια από την απεργία" κ.ά.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Γ. Κολλιτσόπουλος, δεξί χέρι του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας , σαν "νονός" της νύχτας, μαζί με πέντε ακόμη στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι είχαν πρωτοστατήσει στο χτύπημα των ναυτεργατών στη μεγάλη απεργία της 29ης του Μάη φέτος, στο λιμάνι του Πειραιά! Ο αρχιπλοίαρχος Γ. Κολλιτσόπουλος, μάλιστα, κλαδάρχης του Λιμενικού Σώματος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, των επιχειρησιακών μέσων και των ειδικών δυνάμεων, ήταν ο άνθρωπος που έδινε εντολές στους βατραχανθρώπους ποιους να τσακίσουν και μετά πήρε και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτη! Τέτοιο αίσχος!

Η σύλληψη του αρχιπλοιάρχου δεν αποτελεί παρά ένα πολύ μικρό τμήμα του αποστήματος και δεν μπορεί, δεν πρέπει, να δημιουργεί αυταπάτες σε κανέναν περί... αδέκαστης λειτουργίας του πολιτεύματος, των θεσμών και του συστήματος. Πρόκειται για μια πραγματικότητα. Σ΄ αυτό το σύστημα, όπως πολλές φορές το έχουμε τονίσει, στο σύστημα των εφοπλιστών, των καπιταλιστών και των κάθε είδους μηχανισμών του, δεν υπάρχουν "καθαρές περιοχές". Αυτό είναι πάγιο. Γιατί ήταν μήπως "καθαρός" ο ίδιος ο υπουργός Γ. Ανωμερίτης, όταν, την επομένη του ματοκυλίσματος στο λιμάνι και ενώ στα νοσοκομεία βρίσκονταν δεκάδες απεργοί σακατεμένοι, εμφάνισε ως θύματα τους "ράμπο" του νονού Κολλιτσόπουλου, κάνοντας λόγο για "κατσαβίδια και όπλα" στα χέρια των διαδηλωτών; Μήπως μπορούν να μας πουν σε ποια εφοπλιστικά γραφεία έχουν προσληφθεί και εργάζονται αυτή τη στιγμή οι αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος που έχουν αποστρατευθεί; Άντε μπράβο!

Η υπόθεση, με την παραπομπή όλων αυτών στη δικαιοσύνη, με σοβαρότατες κατηγορίες για τη δράση τους στον υπόκοσμο, καθώς απ΄ τον ανακριτή χαρακτηρίζονται "αρχινονοί" της νύχτας, εκθέτει ανεπανόρθωτα την ίδια την κυβέρνηση. Η υπόθεση αυτή έρχεται να αποδείξει για μια ακόμη φορά ποιο είναι το ποιόν των μηχανισμών που έχουν στηθεί τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για λογαριασμό των εφοπλιστών, συνολικά των κεφαλαιοκρατών, για να τρομοκρατούν και να ματοκυλούν την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι των 40 και πλέον κατηγορούμενοι σαν "νονοί" της νύχτας φέρονται να έχουν διαπράξει σοβαρά κακουργήματα, όπως συμβόλαια θανάτου, εμπορία ναρκωτικών, λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου, ληστείες, εκβιασμούς καταστηματαρχών κλπ. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος.

13 Ιούλη 2002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση

13 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)