Make your own free website on Tripod.com

"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Ναρκωτικά S.O.S

Αρχείο


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Όσο βαθαίνει η κοινωνική και οικονομική κρίση που καταδικάζει τη σημερινή νεολαία σ΄ ένα μίζερο παρόν ανασφάλειας, ανεργίας, υλικής και πολιτιστικής φτώχειας τόσο αυξάνονται οι πιέσεις που ασκούνται πάνω της για την αναζήτηση τρόπου φυγής από την αφόρητη καθημερινότητα.

Το 90% των εφήβων που πέρασαν απ΄ το τμήμα εφήβων και νέων του 18 Ανω το 2001 είχαν σαν κύρια ουσία τους την ηρωίνη, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου. Πως λοιπόν, να μην κάνουν θραύση τα ναρκωτικά στο στρατό; Άλλοι έχουν ήδη μπει στον κόσμο των ουσιών όταν παρουσιάζονται για να υπηρετήσουν τη θητεία τους κι άλλοι ξεκινούν τότε, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την ιδιαίτερα ψυχοπιεστική συνθήκη. Το αποτέλεσμα είναι μια δραματική αύξηση της διάδοσης της χρήσης ουσιών στις τάξεις των στρατευμένων.

Από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση. Μέσα σ΄ αυτό το έντονα φορτισμένο συναισθηματικό κλίμα σχεδιάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιβάλει μια σειρά μέτρων, στα οποία περιλαμβάνονται και οι υποχρεωτικές τοξικολογικές αναλύσεις ούρων για τους μόνιμους στρατιωτικούς όλων των βαθμίδων και πιθανώς στο μέλλον και για τους μη-μόνιμους.

Η κυβέρνηση ελπίζει πως στα πλαίσια της γενικότερης ανησυχίας του κόσμου και της έντονης απαίτησης όλων να εφαρμοστεί μια πολιτική ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών σ΄ αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο μπορεί να μετριαστούν οι αντιδράσεις από την εφαρμογή των μέτρων που σχεδιάζει. Τη βοηθάει ίσως σ΄ αυτό και η θερινή ραστώνη. Ανίκανη να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια πολιτική πρόληψης της τοξικομανίας καταφεύγει σε μέτρα που όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις αλλά αντίθετα, θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, στο επίπεδο πια ολόκληρης της κοινωνίας.

Πρόκειται για μέτρα που καταπατούν κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας αφού επιβάλουν υποχρεωτικά τις τοξικολογικές αναλύσεις, χρησιμοποιώντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, για να εντοπίσουν τους χρήστες και φυσικά να τους αντιμετωπίσουν κατάλληλα. Να ξεχωρίσουν τα μιάσματα από τους καθαρούς. Μήπως όμως έτσι πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο "κυνήγι μαγισσών" για να βγουν από τη μέση όλα τα "ανεπιθύμητα" στοιχεία; Και τι θα εμποδίσει την επέκταση του μέτρου, πέραν των στρατευμένων και στους υπαλλήλους δημόσιους και ιδιωτικούς;

Μήπως τα πορίσματα αυτών των τοξικολογικών εξετάσεων πρόκειται να μπαίνουν στο φάκελο των υπαλλήλων για να χρησιμοποιηθούν από τους προϊσταμένους τους με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης, απομονώνοντας ή και απολύοντας τα "μαύρα πρόβατα". Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο τού και όλο και πιο ασφυκτικού ελέγχου της ζωής μας, ακόμα και των πιο προσωπικών πτυχών της, από το "Μεγάλο Αδελφό" και από τα άπειρα πλοκάμια της βιο-εξουσίας που θα αναζητά πάντοτε στα "ναρκωτικά" ή στην "τρομοκρατία", τα προσχήματα για τον όλο και πιο άγριο αυταρχισμό της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ

υπεύθυνη του 18ΑΝΩ

6 ΙΟΥΛΗ 2002

Τελευταία ενημέρωση

06 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία

 


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση 


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)