Make your own free website on Tripod.com

"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Βολές στις συνειδήσεις

Αρχείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ "ΜΟΥΤΣΟΙ" ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

(Με αφορμή το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα)

Πέντε σχόλια του Παναγιώτη Βήχου

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

"Η όξυνση του ανταγωνισμού και η ταχύτατη προσαρμογή στις απαιτήσεις των καιρών επιβάλλουν συνεχείς καινοτομίες, ανάληψη ρίσκου και ύπαρξη οραμάτων, κάτι που αποτελεί τη θεμελιώδη συνιστώσα του χαρακτήρα και της στρατηγικής της εταιρίας μας". (Από το μήνυμα του προέδρου των "Μινωϊκών Γραμμών" Κ. Κληρονόμου ενόψει του 2000). Αυτό είναι το ζητούμενο. Ο ανταγωνισμός και το ρίσκο. Το ρίσκο, που θέλει, μαζί με τα όποια νέα καράβια (σ.σ. τα πλοία της ακτοπλοΐας είναι 419. Από αυτά τα 99 είναι 30 ετών και... τα 105, 25-30 χρόνων, τα 87, 20-25 χρόνων, τα 46, 15-20 χρόνων και μόνο 82 πλοία είναι μέχρι 15 ετών!) τη βιτρίνα, να κυκλοφορούν στο Αιγαίο εκατοντάδες σκυλοπνίχτες, που, αργά ή γρήγορα, μετατρέπονται ή θα μετατραπούν σε πλωτά φέρετρα, για όσους δεν ταξιδεύουν ούτε με τα προσωπικά τους αεροπλάνα, ούτε με τα κότερα τα δικά τους ή των φίλων τους. Το ρίσκο το αναλαμβάνουν οι κατά καιρούς Κληρονόμοι και Σφηνιάδες, το πληρώνουν, όμως, με τον πλέον τραγικό τρόπο οι απλοί και ανυποψίαστοι πολίτες. Όλοι αυτοί που ακριβοπληρώνουν το εισιτήριο για ένα ταξίδι με το "σαπάκι", προκειμένου να εκπληρωθεί η θεμελιώδης συνιστώσα, που θέτουν οι Κληρονόμοι και οι Παναγόπουλοι σήμερα, οι Βεντούρηδες και οι Αγαπητοί πριν λίγα χρόνια.

"ΜΟΥΤΣΟΙ" ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

"Υπήρξε εφημερίδα που μίλησε για "ταξικό έγκλημα". Θέλει μεγάλη δόση κυνισμού για να κάνεις πολιτική πάνω σε πτώματα. Αλλά θέλει μεγαλύτερη δόση βλακείας για να πιστεύεις ότι τους ανθρώπους τους έπνιξε ο καπιταλισμός. Οι βάρκες και τα σωσίβια έλειπαν, όχι η πάλη των τάξεων"! Αυτά έγραψε, ανάμεσα σε άλλα ο "έξυπνος" Ι.Κ. Πρετεντέρης στο "Βήμα". Έχει δίκιο! Χρειάζεται αμέτρητη δόση κυνισμού - ακόμα και για ένα τραμπούκο της δημοσιογραφίας - για να υπερασπίζεσαι με τόσο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο το "ανθρωποφάγο" εφοπλιστικό κεφάλαιο, ενώ ακόμη μετριούνται οι αδικοχαμένοι του "Εξπρές Σαμίνα".

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

"Θα μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο"! "Οι ευθύνες θα αποδοθούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται"! "Θα χυθεί άπλετο φως"! Τα ίδια όπως πάντα οι αχρείοι. Ενώ ακόμα η θάλασσα ξεβράζει αδικοχαμένες ζωές, οι υποκριτές, τα θρασίμια που υπηρετούν τους εφοπλιστές, με λόγια μεγάλα και παχιά, προκαλούν. Χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα, χωρίς στάλα φιλότιμο τα ανεκδιήγητα ανθρωπάκια, σφιχταγκαλιασμένα στις καρέκλες τους, ανεβαίνουν άνω στους θώκους τους και βγάζουν κηρύγματα. Όχι μόνο δεν απολογούνται οι άθλιοι, αλλά το παίζουν και "τιμωροί"! Ποιον θα τιμωρήσετε βρε "μούτσοι" των εφοπλιστών; Τα αφεντικά σας; Πόσο "ψηλά" θα φτάσετε; Το πιο "ψηλά" για σας φτάνει μέχρι τη γέφυρα του βυθισμένου "Σαμίνα". Μέχρι το πλήρωμα! Ως εκεί. Γιατί από εκεί και πέρα επικρατούν άλλοι νόμοι. Από εκεί και πάνω επικρατεί ο νόμος της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Σε ποιου το κόκαλο θα μπήξετε το "μαχαίρι"; Γιατί, ως γνωστών, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Μήπως θα αυτοχειριαστείτε; Μόνοι σας; Όχι δα! Αυτό είναι καθήκον της εργατικής τάξης. Τιμωρία θα υπάρξει να είστε σίγουροι γι΄ αυτό. Σιγά μην παραιτηθεί ο Χρ. Παπουτσής. Και τα επόμενα ναυάγια, ποιος θα τα συντονίσει;

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

Κι ενώ ακόμα μετριούνται πτώματα στα αμπάρια του "Σαμίνα", ένα όνομα πλανιέται πάνω απ΄ το λιμάνι: Παναγόπουλος. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη των Αττικών Επιχειρήσεων και, κατά τις φήμες που κυκλοφορούν στο λιμάνι, διαχειριστής διαφόρων αλλοδαπών κεφαλαίων στο χώρο της ναυτιλίας. Ο κύριος αυτός φαίνεται να αποκτά προβάδισμα μετά την ανθρωποθυσία 80 τόσων επιβατών του "Σαμίνα". Όπως φαίνεται το διαφαινόμενο "ψαλίδισμα" των Μινωϊκών Γραμμών, θα συνοδευτεί με παροχή στις "Αττικές Επιχειρήσεις" για ένα λιμάνι της Κρήτης και μέσω της "Μπλου Σταρ Φέρις" για τουλάχιστον ένα ακόμα προορισμό στο κεντροανατολικό Αιγαίο. Ο ίδιος ο μη παραιτηθείς υπουργός Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" της προηγούμενης εβδομάδας δηλώνει πως εκτός από την επίσπευση της κατάργησης του καμποτάζ (αντί του 2004 θα γίνει το 2002) "προχωρούμε αμέσως στο άνοιγμα των γραμμών και με νέα ελληνικά πλοία". Η φράση του αυτή φωτογραφίζει ευθέως τη συμμαχία Παναγόπουλου - Στρίντζη, τα νεότευκτα πλοία των οποίων μέχρι τώρα είναι υποχρεωμένα να κυκλοφορούν μόνο στο Ιόνιο και την Αδριατική. Ήδη είδαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για ανεπίσημη πρόσκληση Παπουτσή προς τον Παναγόπουλο να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Αιγαίο, πρόσκληση που, όπως αναφέρεται, απαντήθηκε με τη φράση "θα έρθουμε για να μείνουμε". Η όλη εξέλιξη αφορά έναν ετήσιο τζίρο 120 δισ. Ποσό αρκετά μεγάλο για να αφεθεί μόνο στο ταμείο των Μινωϊκών. Οι τελευταίες πάντως, παρά τα φαινόμενα, δεν αναμένεται να πάθουν μεγάλο στραπάτσο. Ήδη ως προς το "Σαμίνα" από τα απολογητικά υπομνήματα των κατηγορουμένων γίνεται καθαρό ότι η εταιρία... βγαίνει λάδι. Αυτοί που στο τέλος θα πληρώσουν και πάλι τη μεγάλη ζημιά θα είναι οι επιβάτες - τα καινούρια θύματα κάποιου νέου ναυαγίου - και τα πληρώματα.

ΜΟΥΤΣΟΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ Ο ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΣ

Ο εκ των πλέον στενών συνεργατών - μέχρι πρότινος - του πρωθυπουργού, ο πρώην βουλευτής και υπουργός και σημερινός γραμματέας του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Ροκόφυλλος παρέχει τις υπηρεσίες του στη MFD, ιδιοκτήτρια του "Εξπρές Σαμίνα"! "Η εταιρία βάλλεται αδίκως", δήλωσε στα κανάλια χωρίς ντροπή και αίσχος ο μούτσος των εφοπλιστών. Αυτοί μας κυβερνούν σύντροφοι. Αυτοί οι βρώμικοι από την κορφή έως τα νύχια. Και οι νεκροί, μα και οι ζωντανοί, περιμένουν δικαίωση. Ως πότε λοιπόν;

Από τις ΒΟΛΕΣ στη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

Τελευταία ενημέρωση

20 Ιουλίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)