Make your own free website on Tripod.com

"Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

Διεθνή ενημέρωση

Αρχείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕΙΛΗ: ΠΥΡΗΝΙΚΗ

ΠΑΓΩΣΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ

(του Παναγιώτη Βήχου)

Πάγωσε ο πλανήτης από το δημοσίευμα της εφημερίδας Λος Αντζελες Τάιμς πριν από δύο Κυριακές όπου εδημοσίευσε την "απόρρητη" έκθεση του Πενταγώνου για τη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον τουλάχιστον επτά χωρών, και συγκεκριμένα της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράκ, του Ιράν, της Συρίας, της Λιβύης και της Βόρειας Κορέας! Μία βδομάδα πριν η παγκόσμια κοινότητα είχε απομείνει αποσβολωμένη ακούγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον, είχε ζητήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων για να "κλείσει" οριστικά και αμετάκλητα τον πόλεμο του Βιετνάμ. Φυσικά, όταν το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Λος Αντζελες Τάιμς, αρνήθηκε, χωρίς όμως να διαψεύσει, λέγοντας ότι πρόκειται γιαΠάουελ, "απόρρητες λεπτομέρειες ενός προγράμματος ή στρατιωτικών ενδεχομένων". Αντίστοιχες εξηγήσεις έδωσε όταν κλήθηκε και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κόλιν ο οποίος μίλησε γενικά και αόριστα για "στρατηγικό προγραμματισμό που βρίσκεται σε επίπεδο σχεδιασμού" και καθησύχασε τους δημοσιογράφους ότι δεν επίκειται άμεση ανάληψη δράσης, αφού - όπως δήλωσε - "διαθέτουμε ευρεία ποικιλία επιλογών προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντα τα δικά μας και των συμμάχων μας σε όλον τον κόσμο"...

Παρ΄ όλα αυτά, πολλοί αμερικανοί γερουσιαστές που συμμετέχουν στην Επιτροπή Ελέγχου της Ανάπτυξης των Όπλων, όπως ο Τζόζεφ Λίμπερμαν, επιβεβαίωσαν την είδηση, ενώ πιο σαφής όπως πάντα, η σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι η αναφορά δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, καθώς οι ΗΠΑ πρέπει να προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, προϊδεάζοντας όλους πια τους αποδέκτες.

Οι αποδέκτες βέβαια δεν είναι μόνο οι επτά χώρες, αλλά οποιοσδήποτε, ακόμη και σύμμαχος, εάν αναλογιστεί κανείς τις δηλώσεις του συμβούλου του Λευκού Οίκου για θέματα Άμυνας, Ρίτσαρντ Περλ, που έκανε λόγο για "αχαριστία των Ευρωπαίων"... Εξάλλου, οι πληροφορίες που παρέχει το δημοσίευμα των "Los Angeles Times", καταγράφουν την αναμενόμενη αλλαγή πλεύσης του αμυντικού δόγματος των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει τεράστια σημασία, καθώς η έως τώρα αμερικανική πολιτική προέβλεπε τη χρήση πυρηνικών όπλων μόνο σε απάντηση ανάλογης επίθεσης ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απειλείται η χώρα.

Με το δημοσίευμα αυτό οι αμερικανοί ουσιαστικά προειδοποιούν τους συμμάχους - ανταγωνιστές να πειθαρχήσουν και να ακολουθήσουν πειθήνια στη διαμόρφωση της Νέας Τάξης πραγμάτων, χωρίς διαθέσεις να αμφισβητήσουν τις αμερικανικές επιθυμίες. Τον ανταγωνισμό τους, που πηγάζει βασικά από την ιμπεριαλιστική φύση τους, μπορούν να τον εκτονώσουν και οι σύμμαχοι, ακολουθώντας τόσο τη θεότρελη κούρσα των εξοπλισμών, που την έναρξή της κήρυξαν οι ΗΠΑ με τη λεγόμενη αντιπυραυλική άμυνα, ή ακολουθώντας πάλι τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και καιροφυλακτώντας για το μικρότερο μερίδιο από την ιμπεριαλιστική λεία. Έτσι, με ένα αδίστακτο ιμπεριαλιστικό "σμπάρο", περιμένουν πλέον οι ΗΠΑ "πολλά τρυγόνια"... Και οι παραγγελίες στρατιωτικού εξοπλισμού να φουντώσουν, πράγμα που θα διευκολύνει να δούνε φως στην εσωτερική οικονομική ύφεση, και οι όποιες αμφισβητήσεις στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια από τους ανταγωνιστές τους να "μπουκώσουν", αν δε μετατραπούν και σε άμεση στήριξη, π.χ. επιθετικά σχέδια για το Ιράκ.

Το εμπιστευτικό έγγραφο του Πενταγώνου που δημοσιοποιήθηκε, κάνει λόγο για τριών ειδών καταστάσεις κατά τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Εναντίον στόχων που μπορούν να αντέξουν ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση (όπως υπόγεια καταφύγια), σε απάντηση επίθεσης με πυρηνικά, χημικά ή βιολογικά όπλα και στην περίπτωση "αιφνιδιαστικών στρατιωτικών εξελίξεων". Ως παράδειγμα επίλυσης κρίσης, όπως στην περίπτωση της Μέσης Ανατολής, η εφημερίδα εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επέμβουν στην περίπτωση μιας αραβο-ισραηλινής σύγκρουσης σε όλα τα μέτωπα, ενώ ανάλογη θα είναι η αντίδραση και στο ενδεχόμενο μιας ιρακινής επίθεσης κατά του Ισραήλ, έναν πόλεμο μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν και μιας επίθεσης της ΛΔ εναντίον της Νότιας Κορέας.

Στο μεταξύ, στις 11 Μάρτη, πρωτοσέλιδο των "New York Times", αναφέρει ότι σχεδιάζεται η δημιουργία ειδικών πυρηνικών όπλων υψηλής διατρητικής ικανότητας, με στόχο την καταστροφή υπόγειων θωρακισμένων χώρων κατασκευής και φύλαξης χημικών και βιολογικών όπλων. Πρόκειται, υπογραμμίζεται, για μια στρατηγική με νέα μέσα, όπου υπάρχει το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν εναντίον χωρών όπως το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη, η ΛΔ Κορέας, η Κίνα και το Ιράν.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε ότι παρ΄ ότι η διαρροή αυτών των εφιαλτικών σεναρίων εντάσσεται στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου που διεξάγει με ένταση η Αμερική, ώστε να τρομοκρατηθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα και κυρίως οι Άραβες ώστε να αποδεχτούν μία ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ιράκ και ταυτόχρονα να "ψαρώσει" η ΕΕ, εντούτοις δεν πρόκειται για μια εικονική απειλή χωρίς ιδιαίτερη σημασία, αλλά για μια στρατηγική σύλληψη των ιμπεριαλιστών με βάθος χρόνου.

Τελευταία ενημέρωση

13 Ιουνίου, 2002


Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βήχος;


Υπογράψτε ή δείτε το βιβλίο

 επισκεπτών μου


Contact Us
Επικοινωνία


Πρότεινε αυτήν την σελίδα 

σ' έναν φίλο


Γραφτείτε στην Mailing List 

για να ενημερώνεστε σε κάθε νέα ανανέωση


Στείλε άρθρο


FORUM

Ελάτε να τα πούμε


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δωρεάν ανταποδοτική διαφήμιση (επικοινωνήστε με τον webmaster)