Make your own free website on Tripod.com

Τελευταία ενημέρωση

10 Ιουν 2002

 

 


Γνωρίστε τον Δημήτρη Αϊβατζίδη

Πέρυσι το καλοκαίρι ο ο Δημήτρης Αϊβατζίδης εμφανίστηκε εδώ με αρκετά άρθρα του και επικοινώνησε και μαζί μας με την επιθυμία να εργαστεί για το APN.GR. Δυστυχώς το APN δεν έχει την πολυτέλεια να προσλαμβάνει μεγάλο αριθμό συνεργατών και έτσι του είπαμε ευγενικά ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Στην λίγη ώρα που τον είδαμε μας φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον ως άνθρωπος αλλά και ως δημοσιογράφος. Τα κείμενα του ήταν απλά αλλά αρκετά ανορθόγραφα ενώ την ίδια στιγμή μας είχε μιλήσει για πάρα πολλές σπουδές που είχε κάνει σε διάφορες σχολές.

Το παρελθόν του Δημήτρη σαν δημοσιογράφος περιλαμβάνει αρκετές μεγάλες εφημερίδες αλλά και τηλεοπτικά κανάλια. Μάλιστα για αρκετό καιρό είχε συνεργαστεί με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο σε αρκετές αποστολές.

Τον ρώτησα αν θα πάει διακοπές το καλοκαίρι
και μου είπε ότι έχουν τελειώσει γι αυτόν οι διακοπές, κάθε πρωί έπρεπε να βρίσκεται στον ΟΚΑΝΑ για να παίρνει τα λίγα ml που δικαιούται ώστε να μην ξαναμπλέξει με την ηρωίνη.
Στεναχωρέθηκα που τον είδα στις ειδήσεις σαν πρωταγωνιστή ενός τέτοιου επεισοδίου.
Στεναχωρέθηκα που τον κόψανε από το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, όπως στεναχωριέμαι και για εκατοντάδες παιδιά που έχουν πάρει λάθος δρόμο στη ζωή τους.
Δεν ξέρω πως μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους , ούτε υλικά αλλά ούτε και ψυχολογικά.
Δεν ξέρω τι πρέπει να πούμε ακόμα και στους δικούς μας ανθρώπους που έχουν μπλέξει και αυτοί με ναρκωτικά και δυστυχώς δεν ξέρω κανένα από την Πολιτεία που να μπορεί να μας συμβουλέψει για το τι πρέπει να κάνουμε.

Χρειαζόμαστε όλοι συμβουλές αλλά ποιος να μας τις δώσει όταν η Πολιτεία είναι σχεδόν απούσα από την πραγματικότητα, απούσα από την ζωή.
Βάζει στις φυλακές απλούς χρήστες και αφήνει έξω εκατοντάδες εμπόρους που με τη βοήθεια μεγαλοδικηγόρων την βγάζουν καθαρή σε κραυγαλέες περιπτώσεις εμπορίας ναρκωτικών.
Οι ποινές γι αυτούς είναι ανύπαρκτες ενώ για τους χρήστες εξαντλητικές.
Σταματώ εδώ και απλά σας βάζω παρακάτω μερικά άρθρα του Δημήτρη Αϊβατζίδη για να δείτε και εσείς ότι δεν πρόκειται για τέρας
ούτε και κακοποιό, απλά για ένα θύμα που έγινε θύτης στο αδιέξοδο που έφτασε...
webmaster www.apn.gr

Μια Αθήνα υπέροχη, μια εικόνα δημοκρατίας
από τον Δημήτρη Αϊβατζίδη

Ώρα 9.30 π.μ κέντρο Εξάρχεια, πλατεία Στα καφενεία οι Αλβανοί σκουπίζουν ,δύο τρεις πελάτες ψάχνουν ανοικτό καφενείο, να έχει στρώσει τα τραπέζια.
Μικρές ομάδες ,δέκα με δεκαπέντε νεοσύλλεκτη και δευτεροετείς των σχολών αστυνομίας εκτελούν δόκιμη υπηρεσία .
Ένας σχεδόν σκελετωμένος από την πείνα μαύρος τους κοιτάζει με απορία, είναι η μάλλον φαίνεται για δεκαπέντε χρονών.
Είναι γνωστό όμως ότι η εξάντληση σε γερνάει ,αυτός εδώ δεν πρέπει να είναι πάνω από δώδεκα.- στους καρπούς φοράει χειροπέδες .
Οι αστυφύλακες τον έχουν βάλει στη μέση ,είναι και δυο κοπέλες αστυνομικίνες κι αυτές ,η μια πιο δραστήρια του μιλάει έντονα ,στα ελληνικά ,….μην μου κάνεις εμένα πως δεν καταλαβαίνεις ,κουνάει απειλητικά το δάχτυλο της εμπρός στο πρόσωπο του.

Τα μπλε φουλάρια στο λαιμό των δοκίμων φαντάζουν έντονα αποπνέοντας εξουσία και σικέ ομοιογένεια ,αργότερα όταν παλιώσουν θα το φορούν μόνον στις κρίσεις .
Ο παλιός αστυνομικός μετέχει του κύρους με άλλες τεχνικές ,οι παλιότεροι μυούν πάντοτε τους νεώτερους . Ο πιο σωματώδης τον ειρωνεύεται επιδεικτικά, η πιο ήσυχη από τις αστυνομικίνες τον κοιτάζει με δέος, αυτός φουσκώνει .
Ο μαύρος κοιτάζει με ακόμη μεγαλύτερη απορία αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Το ταρακούνημα από το γιακά δεν του είναι ευχάριστο, δυσφορεί κάτι λέει στον μεγαλόσωμο αστυνομικό που τον ταρακουνάει,
Ένας άλλος μακριά από το οπτικό πεδίο της νεοσύλλεκτης μπαίνει αιφνίδια στο καρέ του ρίχνει μια γροθιά στο αυτί, ο μικρός σωριάζεται στο πεζοδρόμιο ,κανείς δεν τον σηκώνει . ...για να μάθεις να βρίζεις στα αράπικα ,παλιοκομ…το κόβει ,συνήθεια βλέπεις. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Αθηνά βρίθει δωδεκάχρονων μαύρων κομμουνιστών που επιβουλεύονται το πολίτευμα ,εξ ου και η προληπτική, διότι αυτό είναι πρόληψη όχι ημίμετρα ,σφαλιάρα –γροθιά του οργάνου.
Και έρχομαι εγώ ο ταπεινός πολίτης να αμφισβητήσω τα κίνητρα του οργάνου σε αυτή του την πράξη ,πόσο αδαής ειμαι,επρεπε να το καταλάβω , ητο άσκησης προληπτικής δημοκρατίας, πως λέμε προληπτική ιατρική .
Ο Αντώνης από το επάνω μέρος της πλατείας παρατηρεί τη σκηνή με αφόρητη βαρεμάρα στο ύφος του ,κοινός τόπος. …"Τα βλέπω εδώ και τριανταδύο χρόνια με αλλιώτικο τρόπο κάθε φορά ,αλλάζει μόστρα η εξουσία", μας είχε πει πιο παλιά ,όταν ακόμη μας μιλούσε για τέτοια θέματα . Τώρα ασχολείται μόνον με το καφενείο του.
Στο κέντρο της πλατείας τα ψώνια έχουν αρχίσει, τέτοια ώρα μόνον τεταρτάκια εξηγεί με αρκετά δυνατή φωνή, ώστε να γίνει σαφής. Όποιος είναι για γραμμές μετά τις δέκαμισή,επάνω. Έδειξε κάπου αόριστα προς το Στρέφη.
Δίπλα ακριβώς, στα δύο μέτρα, οι πρώτοι του προγράμματος μεθαδόνης είχαν μόλις καθίσει για τον Κυριακάτικο καφέ. <π>Οι αστυνομικοί έχουν καλέσει ενισχύσεις. Και αναμένουν το όχημα της υπηρεσίας για να τους παραδώσουν τον μαύρο ,πιθανόν άστεγο(πολύ σοβαρό αδίκημα, δεν θέλω κουβέντα,ειδικά όταν κρίνεις από την ασφάλεια του διαμερίσματος σου.) . δεν έχουν χαρίσει ούτε μια γλυκιά ματιά στον τύπο που στο μεταξύ έχει αποθρασυνθεί,..» Διαλιιιεεεέχτε και μισά και γραμμές έχω πάρε –πάρε ,στο πεντάρι μία δώρο, πάρε κυρία …κάνει και χιούμορ…από που πηγάζει αυτή η αίσθηση της σιγουριάς ,δείχνει να μην φοβάται τίποτα και κανέναν. Μάλλον θα επηρεάστηκε απτήν εξαγγελία του πενταετούς προγράμματος για τα ναρκωτικά από το βήμα –πάντοτε – του πρωθυπουργού.
Υπ'αυτο το καθεστώς μπήκε ο Ιούλιος για κάποιους –οοχι δεν φύγανε όλοι ούτε όλοι μπορούν να φύγουν για διακοπές.

«Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν..»
του Δημήτρη Αϊβατζίδη

Η πρώτη έκθεση των Βρετανών για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι γεγονός. Την ψάχνατε, την περιμένατε, τώρα επιτέλους μαζί σας!
Κι αν δεν ανήκετε σ αυτή την προνομιούχο ομάδα ‘θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων’, ‘ώριμου δικαιώματος’ ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η κωλοφαρδία σ αυτόν τον τόπο, την κάτσατε.
Γνωστά, μην επαναλαμβανόμαστε…
Αύξηση του ορίου ηλικίας στα 65 χρόνια, χρόνος πραγματικής ασφάλισης τα 40 χρόνια, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, σύνταξη στο 60% του μισθού.
Αυτά και άλλα.
Γνωστά είπαμε.. Μελέτη είπανε..
Κι ας έρθει κάποιος να μου πει τι ζηλέψαμε από το ασφαλιστικό σύστημα της Βρετανίας.
Το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν είναι βιώσιμο πέραν του 2005, τόνισαν οι Βρετανοί.
Και ποιος φταίει? Εγώ?
Κι αν εγώ, εν τέλει, φταίω για τα χάλια και την κακοδιαχείριση των πόρων των ασφαλιστικών φορέων στην Ελλάδα, μάλιστα να πληρώσω. Μόνο που συμβαίνει να πληρώνω και το 40% του ετήσιου εισοδήματος μου στους εν λόγω φορείς. Χρόνια τώρα!
Να ζήσω λιγότερο?
Μάλιστα κι αυτό να το κάνω.
Να μην αρρωσταίνω τόσο συχνά?
Σωστό και αυτό.
Μόνο που ήδη αρρωσταίνω στην σκέψη ότι είμαι 32 κι έτσι όπως πάει θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω. Γιατί αν όχι, θα με σκοτώσουν αυτοί. Είπαμε.. σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν. Μένει μόνο να αποφασίσω: σαλάμι ή τροφή για σκύλους???

Υπόθεση Λυμπέρη


Κυριακή πριν την Δευτέρα του Αγ.Πνεύνατος ,αναγκαστικά στην Αθήνα ως μέλος του προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, η βαρεμάρα θα είχε νικήσει την ημέρα αν η έκτακτη είδηση στον άλφα δεν με έφερε εμπρός στις αναμνήσεις .ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.

Toν κ.Πετρο Λυμπέρη τον γνώρισα πριν είκοσι χρόνια περίπου ,είχα τότε την φαεινή ιδέα να ενταχθώ σε αυτό που η πιάτσα ονόμαζε ιδιωτική κλινική αποτοξινώσεων ,ητο άρτι αφιχθείς από το Λος Άντζελες όπου σπούδαζε ιατρική, την περίοδο εκείνη επρόκειτο να αναλάβει την διεύθυνση της θεραπευτικής κλινικής « Κασταλία » ,μιας και είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον έως τότε διευθυντή πατέρα του .

Από την αρχή της δεκαετίας του 80 είχε συλλάβει το υπέρτατο αγαθό της ζωής ο ψυχίατρος Πέτρος Λυμπέρης ,το κέρδος μέσω των θεραπευτικών υπηρεσιών που τότε ήταν ανύπαρκτες στην Ελλάδα (και σήμερα ανύπαρκτες παραμένουν),εφηύρε λοιπόν

(μιλώ πάντοτε για την προσωπική ηθική του Π.Λ) και ευφυώς πράτων ενέταξε στην ψυχιατρική κλινική «Κασταλία» ένα , πρόγραμμα αποτοξίνωσης δικής του επινοήσεως και πρακτικής , αν η μνήμη μου δεν με απατά δεν υπήρχε καθώς δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα πρόγραμμα υποκατάστασης των εξαρτησιογόνων ουσιών που να ανήκε σε ιδιώτη ,εξάλλου τα φάρμακα που χορηγούσε ο εν λόγω κύριος αφορούσαν νεοπλασματικές νόσους και όχι τοξικοεξαρτήσεις .( προποξυφένη υδροχλωρική-romidon).

Δεν γνωρίζω ούτε μία περίπτωση επιτυχούς αποτοξίνωσης να έλαβε χώρα στο εν λόγω ίδρυμα ,όχι δεν είναι τυχαίο ο κος διευθυντής ητο χομπιστας από τότε .Αρέσκετο να επιδεικνύει την μαστούρα του ( με πάσα επιείκεια ) στους ασθενείς, περιφέρετο λοιπόν στην κλινική λιώμα από την ηρωίνη (τότε) και ειρωνικά επιχειρηματολογούσε σε εμάς τους εθισμένους γιατί έπρεπε να σταματήσουμε τις ουσίες και πόσο κακό μας έκαναν.

Ο Πέτρος Λυμπέρης ουδέποτε επιθύμησε να αποβάλει τον παλιμπεδισμο του πρώτου στάδιου εξάρτησης στα οπιούχα.

Του άρεσε ιδιαίτερα να δηλώνει με την συμπεριφορά του ότι αυτός ήταν υπεράνω του νόμου .Θυμάμαι τραγικές περιπτώσεις που ο εν λόγω κύριος ώθησε παρά απέπεμψε με την συμπεριφορά του ασθενείς στην χρήση ουσιών ,με ένα ύφος του τύπου, εγώ έχω και μπορώ να έχω όσο θέλω και να μην με αγκίζει ο νόμος .

Στην ουσία ειρωνευόταν όλους εμάς τους μισθοσυντήρητους ,» φτωχοπρεζάκηδες» που είχαμε τολμήσει να ανακατευτούμε σε χόμπι που ανήκαν μόνο σε ομοίους του .

Με την είδηση του καναλιού δεν χάρηκα για την θεία δίκη ως ανέμενα ,αντίθετα τσαντίστηκα πιο πολύ όχι για τον γιατρό ούτε και για την σύλληψή του ,αλλά για τα χαμένα χρόνια ,για τα 23 χαμένα χρόνια από τα νιάτα μου που αν στη θέση αυτού του ..γιατρού ήταν κάποιος άλλος ,πιθανόν δεν θα ήταν χαμένα .

Για την έλλειψη ευθυνών στο κρατικό μηχανισμό που επέτρεψε την λειτουργία αυτής της κλινικής, για όλους αυτούς που αυθαίρετα πήραν ρόλους πολύ σημαντικούς για την υγιή δομή της κοινωνίας για όλους αυτούς που δεν ήλενξαν ποτέ το έργο του γιατρού για αυτούς που άφησαν τις εθιστικές ουσίες να φτάσουν στην πόρτα μου και που ποινικοποιησαν το άνοιγμα αυτής της πόρτας.

Για τα χρόνια που έχασα και για τον πακτωλο των χρημάτων που μου έκλεψαν όλοι αυτοί οι γιατροί ,οι δικηγόροι και όσοι(..δεν είναι καθόλου λίγοι) ενεπλάκησαν στην δημιουργία (διότι δημιουργήθηκε το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν προέκυψε όπως λέγετε) του προβλήματος.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι άλλαξε –πιθανότατα τίποτε-και συνέβει τούτη η ατυχής σύλληψη ,πια πολιτική ποιου τρομονόμου καλείται να καθαγιάσει και να μας πει πως να κοιτάχτε τους πλουσίους θα πιάνουμε όχι εσάς ο λαο οοοοχι ,ιδού η απόδειξη η σύλληψη του Π. Λυμπέρη στη Μύκονο .

Ποιο μεγάλο κύκλωμα απέδωσε τέτοιους τρομερούς καρπούς ,τέτοια σύλληψη που δεν ήταν δυνατή επί είκοσι τουλάχιστον χρόνια.

Πως τα καταφέρνει έτσι πάντα το σύστημα να υποτιμά τη νοημοσύνη μου ,που δεν λέω έχει μειωθεί αλλά δυστυχώς καμία ηρωίνη δεν βγήκε ακόμη που να αλλοιώνει να διαστρέφει εντελώς την πραγματικότητα .

Μια ναρκωτική μεν , καθόλου ουσία όμως μια ναρκωτική συμπεριφορά μια υπνωτική

Έλξη δεν πρόκειται να νικηθεί από καμία σύλληψη ,η διαστροφή του κέρδους που παράγεται από την απώλεια της υγείας και τέλος της ζωής του εξαρτημένου .

Συγχαρητήρια γιατρέ ,φοβούμαι οτι ούτε καν σε κελί δεν θα μπήκες μετά την σύλληψή σου .

Μόνο που τώρα δεν σε χρειάζομαι υπάρχει με όλες τις ιδιαιτερότητες του το κρατικό πρόγραμμα ,που ξέρεις μπορεί να συναντηθούμε εκεί ,μόνο που εγώ θα θεραπευτώ ,η νοσηρότητα που σε οδήγησε εδώ ,το παντίω τρόπο αποκτηθέν κέρδος ,δεν θεραπεύεται άσε που είναι και κολλητικό ,για κοίτα γύρω σου.

Δημήτρης Αιβατζιδης

Κοινωνιολόγος- Δημοσιογράφος

Μέλος( θεραπευόμενο) του οκανα Ερρεσου .

 

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΘΑΔΟΝΗ

Είναι φανερό οτι η συμπερασματική αυτή δήλωση από μόνη της ούτε πολλά πράγματα μας βοηθάει να αποκρυπτογραφήσουμε ούτε περιέχει πληροφορίες σχετικά με το για ποιους τρομοκράτες μιλάμε ¨η σε ποιον τομέα τρομοκρατίας ξοδεύονται οι περί ων ο λόγος .

Επίσης δεν εξηγεί σε ποια πιθανή ερώτηση απαντά ,το απόφθεγμα.

Είναι όμως σαφές το οτι λειτουργεί, έτσι κι αλλιώς αποκλειστικά σχετικά με το με το ποιοι είναι τρομοκράτες "...σύμφωνα με την φράση ,όλοι μπορούν να μεταμορφωθούν σε τρομοκράτες ,όλοι

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ (κατ αρχήν ) ΜΕΘΑΔΟΝΗ .

Ένα καλά επεξεργασμένο και υλοποιημένο πλέον πρόγραμμα ,αυτό της ελεγχόμενης χορήγησης εθιστικων ουσιών ,ένα γενικευμένο πρόγραμμα έλεγχου μέσα από την χορήγηση ουσιών μας παραπέμπει στην ερμηνεία ,στον λόγο ,στην αιτία ,του "όλοι μπορούν να είναι τρομοκράτες ,πλην αυτών που είτε χορηγούνται, είτε παράνομα αγοράζουν και καταναλώνουν ουσίες που ονομάστηκαν ναρκωτικές.

Μια οργανωμένη ,εδώ ,και πολλά χρόνια καταστολή μέσω των ουσιών έχει ταξινομήσει και στην πραγματικότητα ,έχει βγάλει εκτός όποιας παραγωγικής διαδικασίας τους κατ έξη χρήστες ουσιών ,όσον λοιπόν αφορά στη μερίδα αυτών των ανθρώπων είτε μπορούμε να τους βρούμε μέσα στους καταλόγους προγραμμάτων ελεγχόμενης χορήγησης υποκατάστατων η ακόμη στις πλατείες της επικράτειας να προσπαθούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική δόση τους ,η, τέλος στους καταλόγους της EUROPOL στους οποίους καταχωρείται μέσω SENGEN ο κάθε καταναλωτής παράνομων ουσιών που έστω και μια φορά στη ζωή του,είτε συνελήφθη είτε οικειοθελώς προσήλθε και ζήτησε βοήθεια στους ανάλογους σχηματισμούς ,νοσοκομεία, φαρμακεία ακόμη και ιδιώτες γιατρούς που έχουν από τον νόμο αποκτήσει το δικαίωμα να χορηγούν ισχυρά αναλγητικά, είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις όπου καταλύεται το ιατρικό απόρρητο .

Ίσως η προσωπική λογική των αρχών ,αυτή της τρομοκρατίας που μας ασκούν μέσα από την διακίνηση και από την ελεγχόμενη στέρηση ,μέσα από την τεχνητή έλλειψη της αγοράς η την επίσης ελεγχόμενη υπερπροσφορα παράνομων ουσιών, ίσως αντιστρέφοντας την νοσηρή προσωπική τους λογική υποθέτουν και αντίστοιχα πράττουν .

Ευτυχώς, για όλους όσους υφίστανται τη νοσηρή φαντασία της εξουσίας ,καμία αρρώστια δεν είναι ικανή να συλλάβει αντιστοίχου μεγέθους πρακτικές καμία αρρώστια δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα ,του συλλογικού εγκλήματος που διαπράττεται τόσο οργανωμένα και με οφέλη διακριτά ,στην πλάτη των εθισμένων σε ουσίες ατόμων.

   Κεντρική Σελίδα